OVER DE VRIJE TAFEL

WIE WE ZIJN

De Vrije Tafel is een initiatief van Fleur Driessen en Phaedra Fidessa, twee creatieve ondernemers uit Den Haag. We hebben elkaar in de keuken ontmoet, waar we bevriend raakten door onze gedeelde zoektocht naar een manier om onze passie voor duurzaamheid, creativiteit en koken met elkaar te verbinden.

De Vrije Tafel is voor ons een plek om op een praktische manier onze dromen te delen voor de wereld die wij graag willen bewonen, en om ons steentje bij te dragen aan een samenleving waarin we samen gezond kunnen eten, en waar onze eetgewoontes ook weer bijdragen aan de gezondheid van de planeet die ons voedt.

Onze missie is om van de regio Den Haag een voorbeeld gebied te maken met groot cultureel draagvlak in de transitie naar een regeneratief voedsel systeem. We bieden handvaten waardoor mensen duurzaam met eten leren omgaan en creëren een plek in de samenleving waar duurzame cultuur wordt uitgeleefd. We brengen stedelingen naar de boer en de kennis van het land terug naar de stad. We helpen mensen op weg naar duurzamer consumentschap en bouwen samen aan een samenleving waar we weer verbonden zijn met ons eten, onze planeet en elkaar.

MISSIE

Onze visie is een samenleving waar biodiversiteit hoogtij viert, circulariteit en regeneratie de norm is, waar voedselverspilling wordt geminimaliseerd en zo veel mogelijk huishoudens toegang hebben tot gezond, onbespoten en lokaal eten.

We zien voor ons een sterke, kundige en geïnformeerde lokale gemeenschap die meer betrokkenheid, verantwoordelijkheid en autonomie heeft over hun voedselvoorziening. Een wereld waarin mens, aarde en dier in liefdevolle verbinding staan met elkaar.

VISIE